Modny ostatnimi czasy catering dietetyczny znajduje wielu zwolenników wśród osób pracujących w biurach. Stosunkowo dobrze zbilansowane, jak również urozmaicone posiłki są już dostępne w przystępnych cenach. Realnie wpływa to na zainteresowanie produktem i jego dostępność. Catering dietetyczny Szczecin również odnotowuje wzrost liczby klientów.
Wykluczenia w cateringu dietetycznym
W cateringu dietetycznym dużą wagę przykłada się do dostosowania posiłków do indywidualnego zapotrzebowania klienta. Uwzględnia się nie tylko stopień aktywności, ale też nietolerancje, alergie i wykluczenia niektórych produktów. Z tego powodu firmy oferujące catering dietetyczny, wprowadziły do oferty zestawy wegańskie, wolne od glutenu, laktozy, niskowęglowodanowe, diety katogeniczne i dla sportowców. W gruncie rzeczy, może więc skorzystać z niej większość zainteresowanych.
Co jednak z osobami wyjątkowo wybrednymi? Istnieje spore prawdopodobieństwo, że i dla nich coś się znajdzie. Poza ściśle określoną grupą żywieniową, każdy zamawiający wybiera dania, które odpowiadają jego gustom. Oznacza to, że dla miłośników kuchni włoskiej znajdzie się makaron, dla zwolenników kuchni polskiej – tradycyjne polskie akcenty, a dla innych dania z kuchni międzynarodowej. Każdego dnia dostępnych jest kilkanaście różnych pozycji sprawiających, że trudno byłoby powiedzieć, iż brakuje wyboru.
Opakowania i podgrzewanie
Niewątpliwą zaletą cateringu dietetycznego jest dostosowanie opakowań do menu. Dzięki temu posiłki, które docierają do pracy zachowują swój atrakcyjny wygląd. Sposób pakowania wpływa również na łatwość podgrzania za pomocą kuchenki mikrofalowej. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, że stosuje się ekologiczne, łatwe w utylizacji opakowania wraz ze sztućcami.
Dania przygotowywane przez firmy cateringowe z całą pewnością zasługują na uwagę. Zamawianie posiłków to oszczędność czasu, ale też inwestycja we własne zdrowie. Świeżo przygotowywane posiłki nie zawierają substancji konserwujących. Nie muszą, ponieważ są przygotowywane na bieżąco.