LotusGrill – nowy wymiar grillowania

Latem nie ma nic przyjemniejszego od spędzania czasu na świeżym powietrzu. Polacy uwielbiają spotkania w gronie najbliższych organizowane w parku, na działce, czy we własnym ogrodzie. To nie tylko okazja do świetnej zabawy, ale także do jedzenia potraw prosto z rusztu. LotusGrill wyznacza zupełnie nowe trendy w grillowaniu. Urządzenie nie wytwarza dymu, dzięki czemu przyrządzanie posiłków możliwe jest praktycznie wszędzie.

Grillować przez cały rok? Teraz jest to możliwe!

W klasycznym grillu źródło ciepła znajduje się bezpośrednio pod rusztem. Tłuszcz kapie z rozłożonego jedzenia na kawałki węgla, tym samym emitując dym. Mimo że wielu ludzi decyduje się na rozpalanie grilla na balkonie lub na boisku pod blokiem, jest to dosyć ryzykowne. Duża ilość dymu często spotyka się z nieprzychylnością sąsiadów, co może skutkować nawet karą grzywny. Przemyślana konstrukcja LotusGrilla — osobna puszka na węgiel i misa, do której spływa tłuszcz — sprawia, że problem ten znika całkowicie.
Mieszkając w mieście, nie musimy szukać specjalnie oznaczonych miejsc, w których grillowanie jest dozwolone. Ulubione dania możemy przyrządzić zarówno w pomieszczeniach (np. w kuchni), jak i na tarasie. Dzięki wbudowanemu systemowi wentylacyjnemu, który rozgrzewa węgiel, realne jest to nawet zimą.

Dla podróżników

Grill elektryczno-węglowy chwalą sobie osoby lubiące podróżować i niekoniecznie stołujące się w ekskluzywnych restauracjach. Jest on mały, lekki i poręczny. Waży tylko ok. 4 kg. Z reguły do kompletu dołączana jest torba, która znacznie ułatwia jego transport. Po zakończeniu ucztowania możemy z powrotem schować sprzęt do pokrowca i mieć pewność, że nic nam się nie ubrudzi. LotusGrill nadaje się do przewożenia każdym środkiem lokomocji, nie wykluczając pojazdów jednośladowych. Pasjonaci wycieczek rowerowych powinni być więc zachwyceni.
Wygodę w użytkowaniu rusztu zapewniają klamry umiejscowione po obu jego stronach. Brak bezpośredniego kontaktu z umieszczonym w środku węglem zapobiega oparzeniom.
Zdecydowanym plusem tego nowoczesnego urządzenia jest szybkość przygotowywania kulinarnych specjałów. Kiełbasy gotowe są w 10 minut, warzywa potrzebują raptem kilka minut więcej.

Dla fanów ekologii

Modne w ostatnim czasie bycie „fit” sprowadza się m.in. do spożywania zdrowych produktów. Używając bezzapachowego LotusGrilla, toksyczne substancje zawarte w dymie nie przedostają się do potraw.
Ważny, ekologiczny aspekt stanowi wspomniany wcześniej pojemnik na węgiel, który równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni grzewczej. Opał spala się całkowicie, nie pozostawiając po sobie żadnych odpadów.
Szeroki asortyment produktów LotusGrill znaleźć można na stronie https://www.zdroweimarkowe.pl/pol_m_Ogrod_Grille-LotusGrill-178.html.